Printing with Steve

dinsdag 27 februari 2024

Wist u dat Leman Decorations ook gecertificeerde voedselprinters verkoopt?

Creëer eenvoudig prachtige, gepersonaliseerde ontwerpen voor taarten, koekjes en meer. Of het nu een verjaardag, bruiloft, communie of een speciale gelegenheid is, onze printers brengen uw visie tot leven in levendige, heerlijke kleuren! 

Leer meer over ons aanbod in dit interview met onze expert Steve Dehouck.

Kunt u in één zin uitleggen welke dienst/product u levert?

Wij verkopen voedingsgekeurde printers aan bakkers, chocolateries & ijssalons.

Met deze printers geven we onze klanten de mogelijkheid om gepersonaliseerde foto’s af te drukken op hun gebakken.

Wat maakt ze uniek in de markt?

Onze printers zijn food safe. Er zijn een aantal spelers die Canon aanbieden, maar we zijn gestopt met het verdelen van dat merk. We ondervonden teveel problemen met de bevestiging van de printkop en van de inktpatronen op de printkop. Dit was geen stevige verinding waardoor er veel problemen waren met de kleuren.

We verkopen nu Epson printers, we ondervinden dat de verbinding tussen de patroon en de inktkop veel steviger is, waardoor er geen problemen meer zijn met kleurproductie. Wij zijn momenteel de enige in België en Luxemburg die geceterficieerde Epson toestellen aanbieden.

Tot welk type klanten richt u zich deze producten/diensten en op welke applicaties kunnen ze gebruikt worden?

Het zijn vooral professionals waaraan we verkopen: bakkers, pattissiers, restaurants, ijssalons.
Men kan op alles printen wat te maken heeft met voeding.

Waar zijn uw producten verkrijgbaar?

Wij distibueren enkel in België en Luxemburg.

Wat is de toegevoegde waarde voor klanten om een ​​printer te gebruiken tegenover gebruikelijke decoratie of helemaal geen decoratie?

De klant kan zich hiermee onderscheiden van concurrenten. Foodprinten is vooral populair bij verjaardagstaarten of voor een bedrijfsevenement. Gepersonaliseerde afdrukken zijn een echte meerwaarde voor de eindklant omdat hij zijn taarten, macarons, koekjes of donuts kan personaliseren.

Welke soort eetbare inkt wordt bij deze printers gebruikt en is deze veilig voor consumptie? 

Onze inkt is HACCP-gecertificeerd, 100% veilig voor consumptie.

Kunnen klanten dit eenvoudig zelf doen of bieden jullie installatiediensten aan?

Het is vergelijkbaar met het installeren van een gewone printer, heel eenvoudig. Wij koppelen de computer aan de printer, bedraad of draadloos, en installeren de benodigde drivers. Daarna kan magie worden gecreëerd op eetbare vellen.

Welke soorten afbeeldingen of ontwerpen kunnen klanten met deze printers afdrukken en welke software of hulpmiddelen worden hiervoor geleverd?

De printer kan alles afdrukken wat u maar wilt. Dit kan variëren van een logo tot een grote foto. U kunt alle gebruikelijke hulpmiddelen gebruiken die beschikbaar zijn voor het bewerken van afdrukken: Decojet, het programma dat bij de printer wordt geleverd, InDesign, Photoshop of zelfs Word.

Wat voor soort service of technische ondersteuning biedt u aan klanten die deze printers kopen?

Ik voorzie de klanten van vellen en inkt en geef technische ondersteuning ter plaatse of online wanneer er een probleem is. Ik garandeer dat er geen onderbrekingen in het afdrukken optreden door ook een vervangend apparaat ter beschikking te stellen.

Zijn er onderhouds- of reinigingsroutines die klanten moeten volgen om de levensduur van de printer te garanderen?

    Schakel het apparaat nooit uit. Als u het apparaat uitzet en een x aantal weken/maanden niet gebruikt, is de kans groot dat de inkt in de printkop opdroogt. Als het apparaat aan blijft, blijft de inkt gereed. 

    Als u de printer een tijdje niet gebruikt, maak dan een kleurentestafdruk op een normaal vel papier. 

    Gebruik de printer in een ruimte van ongeveer 20° C, zodat vuil en stof geen kans krijgen om het apparaat binnen te dringen. 

    Rook nooit in de buurt van de printer! Cartridges kunnen niet worden bijgevuld en zijn gecertificeerd voor verbruik. Als u dit toch probeert, vervalt de garantie.  Inkt die uit een andere bron komt en waarvan de ingrediënten niet aan de regelgeving voldoen, kan problemen voor de gezondheid opleveren

    Wat is de typische levensduur van deze printers en bieden jullie garantie- of serviceovereenkomsten?

    Er wordt 1 jaar garantie gegeven bij aankoop van het apparaat. Ik ken apparaten die goed zijn behandeld en na tien jaar nog steeds perfect werken. Als u het apparaat niet onderhoudt, kan dit na twee jaar problemen veroorzaken. De moraal van het verhaal: hoe beter u voor uw apparaat zorgt, hoe langer het meegaat.

    Hoe blijft u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van eetbare printtechnologie om ervoor te zorgen dat uw klanten toegang hebben tot de beste producten?

      Ik volg regelmatig opleidingen, doe onderzoek, maar demonteer ook oude apparaten die klaar zijn voor schroot, controleer ze en kijk hoe ik reparaties efficiënter kan uitvoeren.

      Bied jij inspiratie aan jouw klanten?

      In onze catalogus vindt u veel inspiratie. Hier zijn enkele van mijn tips om uw klanten warm te maken voor gepersonaliseerde taarten of gebak voor speciale gelegenheden. 

      • U kunt een foto van uzelf of het bedrijf op een vel afdrukken en deze in de winkel plaatsen om de verkoop te stimuleren. 
      • Je kunt met suikerpasta een nepcake maken, er een logo of foto op zetten en laten zien wat er allemaal mogelijk is om er iets moois van te maken.

        Prijzen?

        Al onze prijzen zijn beschikbaar in onze catalogus en op onze webshop. U kunt de catalogus gratis downloaden en/of u als klant registreren om toegang te krijgen tot onze prijzen. Ik heb twee gecertificeerde printers.: de “Elite” komt op € 599 ex BTW en de “A4 Mini” is verkrijgbaar voor € 399 ex BTW. 

        Neem gerust contact met mij op voor info en advies! 

        Steve_dehouck@lemandecorations.com

        +32(0)499925199




        Ga terug naar het overzicht

        Landkeuze