Leman Cake Decorations zet een nieuwe stap in het buitenland door overname van Creasim Ltd. in Mauritius.

maandag 18 maart 2019

 

6/03/2019 – Moeskroen, België & Curepipe, Mauritius – De overname van Creasim (gesitueerd in Mauritius) door Leman Cake Decorations (Moeskroen) is een feit!
De toekomst van Creasim wordt gegarandeerd dankzij de overname door Leman Cake Decorations. Creasim is de nummer 1 producent in het zuidelijke halfrond van eetbare hostieversieringen bestemd voor patissiers en ijsbereiders. Leman is bekend van zijn creatief en uitgebreid gamma aan taartdecoraties in chocolade, suiker, marsepein, plastiek en hostie voor elke professionele gebruiker.

www.leman.be

www.creasim.com

Creasim werd in 1999 opgericht door de familie Mamet uit Brussel. Het koppel heeft Creasim vanaf de grond opgebouwd en kan met trots zeggen dat ze momenteel 200 mensen tewerkstellen in het bedrijf.
Na 20 jaar werd stilaan uitgekeken naar een opvolger. Hun eigen kinderen hebben voor zichzelf een carrière uitgebouwd buiten de firma en buiten Mauritius, waardoor deze piste niet langer bewandeld kon worden.
Door een toevallig gesprek tussen beide partijen, rees het idee om Creasim over te laten aan Leman Cake Decorations.
Leman Cake Decorations heeft reeds ervaring met buitenlandse vestigingen. Het product sluit naadloos aan bij hun eigen core business. Bovendien zijn nu al verdeler van de hostiebloemen van Creasim.
Na enkele intense gesprekken zijn beide partijen tot een mooi akkoord gekomen, waar ze zich 100% in kunnen vinden.

Met deze overname wil Leman Cake Decorations zich nog meer profileren als producent van taartversieringen en dankzij Creasim kunnen ze nu een nog groter gamma taartdecoraties aanbieden.

 

Op vandaag exporteert Leman Cake Decorations reeds naar een 50-tal landen. In deze exportmarkt zal Leman vanaf heden opereren onder de overkoepelende naam:
Leman Decoration Group.

 

De groep bevat voortaan 3 productiebedrijven, zijnde:

 

België:                                                 Thailand:                                        Mauritius:
Chocolade decoraties                     Suiker- en marsepein decoraties         Hostiebloemen

Sinds 1963 is Georges Leman gestart met de productie van rozen in marsepein en dit vanuit zijn slaapkamer in zijn ouderlijk huis. Meer dan 50 jaar en 2 generaties later is Leman Cake Decorations geëvolueerd naar de productie van chocoladedecoraties in België.
Leman Cake Decorations is de trots van de 2de generatie.

Het bedrijf is een familiale, autonome onderneming die volledig zelfstandig werkt en dit onder leiding van Didier en Iris Leman. Het familiale aspect is zodoende altijd aanwezig en voelbaar in de dagelijkse interacties in de firma en in het contact met de klanten en collega’s.

Leman Cake Decorations biedt alle patissiers, bakkers en ijsbereiders een breed en origineel gamma van decoraties aan. Dankzij dit breed gamma kunnen de patissiers, bakkers en ijsbereiders taarten versieren waar hun klanten nog lang over zullen spreken.

Leman Cake Decorations blijft voortdurend op zoek naar nieuwe ideeën zodat hun klanten een meerwaarde kunnen geven aan hun taarten. Hun motto luidt dan ook: No Cake, No party!

De site van Moeskroen, België, telt in totaal 42 gemotiveerde personeelsleden.
10 jaar geleden stond dit aantal nog op 16.

Leman Decoration Group wil zich niet enkel in België uitbreiden.

De taartdecoraties in sugar paste en marsepein worden in de eigen ateliers van
Asian Sugar Decor in Thailand gecreëerd.
De overname van Asian Sugar Decor gebeurde 13 jaar geleden.
Toen werkten er 60 personen, vandaag zijn er ongeveer
200 medewerkers aan de slag.

Het is en blijft het doel van Leman Cake Decorations
om te groeien en het familiale karakter in al hun commerciële
en professionele activiteiten te behouden.

Voor meer info kan u terecht op hun website: www.leman.be

 

Met Creasim is het niet anders. Het doel van Leman Cake Decorations is om de werkgelegenheid te garanderen op de lange termijn. Een goede samenwerking vol plezier, energie en gemotiveerde medewerkers is hierin zeer belangrijk.

De hostieversieringen staan garant voor de verdere groei en hebben tal van voordelen:

1) suikervrij

2) glutenvrij

3) budgetvriendelijk

4) kunnen perfect weerstaan aan hoge temperaturen. Export naar zuiderse landen is perfect voor dit gamma.

5) zeer korte, eenvoudige ingrediëntenlijst met clean label visie

Voor meer info kan u terecht op hun website: www.creasim.com

 

De familie Leman wil deze overname van zeer kort opvolgen om de overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen. Ruben Leman, derde generatie, is daarom reeds aanwezig in Mauritius om alles in goede banen te leiden. Een uitdagende sprong voor een jonge ondernemer.

Zo kan u als klant gerust zijn wie de producent is, want vanaf nu koopt u de hostiebloemen namelijk rechtstreeks in bij de bron.

Geschreven door Maaike Ovaere in de categorie: Webshop.

© 2019

Leman Cake Decorations bvba | Avenue du Haureu 2 | 7700 Moeskroen - Belgium | T +32 56 72 80 74 | F +32 56 74 51 40 | info@leman.be