Bakker van de Maand - Glenn Verhaevert

dinsdag 12 maart 2019

Voor onze 2de "Bakker van de Maand" komen we terecht in Sint-Gillis bij Dendermonde, en meer bepaald bij Brood & Banketbakkerij Dirk Verhaevert-De Vis.

De initiële bakkerij is opgestart in 1885 in Lebbeke.
135 jaar aan kennis allemaal samengevat in deze bakkerij!
Dit jaar is de bakkerij 30 jaar op de huidige locatie gevestigd. De vorige locatie bevond zich op 50m van de huidige bakkerij, maar doet nu dienst als sauna.
We spreken hier echter met de 5de generatie van Bakker Verhaevert. De stiel werd telkens doorgegeven van vader op zoon.

Glenn is de volgende generatie die de zaak zal overnemen.
Vanaf de leeftijd van 6 jaar was hij regelmatig te vinden in het atelier, maar volgde toch de opleiding auto-mechanicus. In zijn vrije tijd is hij altijd blijven helpen in de bakkerij.
Wegens familiale omstandigheden enkele jaren geleden kwam hij hier nog meer over de vloer tot uiteindelijk de beslissing viel om voltijds in de bakkerij aan de slag te gaan.
Over ongeveer 2 jaar zal ook zijn vriendin het team komen vervoegen.

Momenteel hebben ze al 2 gasten in dienst, en kan Glenn zich meer richten op het maken van speciale verjaardagstaarten, huwelijkstaarten, en allerhande taarten en cupcakes voor feestjes.

De inspiratie van deze taarten komt uit verschillende hoeken. Enerzijds zijn er nog de ideeën van vader Dirk die worden uitgewerkt, ofwel worden die overgenomen in de originele versie ofwel worden ze in een nieuw jasje gestoken.
Verder volgen ze ook bijscholingen bij Leman Cake Decorations, grossiers of via avondlessen om zo op de hoogte te zijn van de allernieuwste trends en technieken.

Al merken ze dat “speciallekes” niet goed verkopen hier in Sint-Gillis.
Hun authentieke gerechten zoals de bokkenpootjes en “Glennekes” verkopen het best.
Bokkepootjes kent iedereen, en een “Glenneke” is een amandelkoekje met witte praliné-vulling, die daarna in witte chocolade wordt gedompeld.

Zelf geeft Glenn de voorkeur aan zelfgemaakt roomijs, en in de zomer kunnen ze hem verleiden met een frangipannekoek met aardbei.
Zijn vriendin kan altijd genieten van een éclair of rijsttaartje. En natuurlijk ook van de huisgemaakte bokkenpootjes.

De samenwerking met Leman Cake Decorations is door de jaren heen gegroeid. De eerste kennismaking vond plaats na de overname van Joli Dekor in 2005, en sindsdien bezoekt vertegenwoordiger Pascal hen 2 maal per jaar met de nieuwe catalogussen.
Verhaevert is ook steeds van de partij bij demo’s en inspiratiedagen, of komt Leman Cake Decorations bezoeken op beurzen.

De naam Leman Cake Decorations staat voor bakker Verhaevert voor trendy artikelen, en ieder jaar worden er nieuwe items, thema’s opgenomen in de nieuwe catalogussen. Er is keuze genoeg voor iedereen, waardoor ze zich kunnen differentiëren.
Ze voelen dat in hun streek de vraag naar 3D-taarten aan het verminderen is, maar cupcakes doen het nog altijd goed. Hij denkt dat de reden hiervoor is dat klanten veelal niet stil staan bij de prijs die gepaard gaat met een grote, gedecoreerde taart.

Op een straal van 1 km vinden we 7 bakkerijen terug. En dan kijken we nog maar naar Sint-Gillis en wordt er geen rekening gehouden met omringende gemeentes zoals Lebbeke of Dendermonde.
Sint-Gillis telt 14 000 inwoners en wanneer er een bakker in verlof is, is dit onmiddellijk voelbaar in de winkel. Van deze nieuwe klanten blijven er sommige hangen.
En dit is geen evidentie, want ze zijn niet in het stadscentrum gelegen, dus de klanten moeten effectief in de auto springen om te kunnen genieten van het lekkere brood en gebak. Gelukkig is er een parking naast de bakkerij gelegen, wat het voor de klanten makkelijker maakt.

Hun acties en promoties krijgen de klanten te zien op een pancarte in de winkel.
Sporadisch krijgen de klanten een actie of taart te zien op facebook, maar daar zijn ze momenteel nog niet actief mee bezig. Eenmaal Glenn zijn vriendin hier werkzaam zal zijn, zal dit wel vermeerderen.
In de kerstperiode krijgen de klanten wel een kerstfolder waaruit ze kunnen kiezen, en daaruit wordt veel besteld.

Voor hun 30-jarig bestaan op de huidige locatie zijn er nog geen festiviteiten georganiseerd, al zijn er wel al ideeën voor eventuele acties.
De traditie vraagt eigenlijk een verhuis, maar deze traditie zal niet verder gezet worden. Ze zijn blij met de huidige locatie, en willen de klanten van hieruit blijvend verwennen met hun gebakjes.

Geschreven door Maaike Ovaere in de categorie: Webshop.

© 2019

Leman Cake Decorations bvba | Avenue du Haureu 2 | 7700 Moeskroen - Belgium | T +32 56 72 80 74 | F +32 56 74 51 40 | info@leman.be